Datalab Tehnologije d.o.o.

O tvrtki

Software

ICT Usluge

O tvrtki

Datalab Tehnologije d.o.o.

Kontakt


Datalab Tehnologije d.o.o.
Trg 1. istarske brigade 6
52100 Pula
Hrvatska
T: 052/380-147
F: 052/500-087
www.datalab.hr

Počeci

Poduzeće Principal DataLab Tehnologije d.d. osnovano je 1997. u Ljubljani s namjenom razvoja integralnih poslovno-informacijskih sustava, za mala i srednja poduzeća.

2008. godine poduzeće je naraslo u dioničko društvo.
 
Slogan, oblikovan kod nastanka poduzeća - "Promijenite podatke u dobit" jasno kazuje našu misiju. Pomoći poduzećima da s uporabom modernih informacijskih tehnologija promijeni podatke, koji nastaju u poslovanju, u veću dobit. Iz toga slijedi naše čvrsto uvjerenje, da je informacijska tehnologija samo nužni graditelj, koji pomaže poduzeću kod opipljivih rezultata (povećanju dobiti), a ne da je svrha sebi samoj.

Početna ekipa triju zaposlenih stručnjaka postavila je osnove transakcijskom programskom paketu DataLab HERMES, koji je osnova, na kojoj se gradio današnji integralni poslovni informacijski sistem - DataLab PANTHEON.

 

Pantheon - Datalab Business Operating System

Danas

Radi brzog rasta i nužnih reorganizacija, koje su se vršile od svibnja 2000. do ožujka 2001., postali smo čisto razvojno poduzeće koje besprekidno razvija svoje proizvode u više država, pa je tako za područje Hrvatske osnovano Datalab d.o.o. Hrvatska, sa sjedištem u Puli.

Prodaju programske opreme, školovanje, implementacije i održavanje korisničke baze preuzela su partnerska poduzeća organizirana oko Datalaba d.o.o. Hrvatska.

Platformu DataLab PANTHEON upotrebljavaju brojna poduzeća iz svih grana gospodarstva. O platformi govorimo iz jednostavnog razloga, jer je naša programska oprema potpuno otvorena i omogućava jednostavan razvoj pojedinih korisničkih segmenata, skrojenih po mjeri korisnika.

Budućnost

S radom nikada nećemo prestati. Korisnicima naše programske opreme želimo ponuditi uvijek veću dobit iz podataka. Želimo povećati jednostavnost uporabe i pokriti segmente poslovanja koje danas ne pokrivamo. Rješavanje izazova, koje nam prije svega donosi e-poslovanje i s njime povezano smanjenje troškova bit će jedno od najvažnijih područja našeg djelovanja.

S time je ostvariv i cilj DataLab-a - razvijati najbolju poslovno-aplikativnu programsku opremu za mala i srednja poduzeća i tako tom najvažnijem segmentu gospodarstva pomagati lakše (pre)živjeti.

Priznanja

Datalab osvojio Europsku potvrdu za izvrsnost

Datalab priznanje - Seal 2008.

Na ovogodišnjem sajmu CeBit, Datalab je osvojio prestižnu nagradu za izvrsnost, koju dodjeljuje  E-Accelerator. Datalab je prva tvrtka iz Slovenije koja je postigla nešto ovakvo. Ova se nagrada dodjeljuje Europskim IT tvrtkama, koje se dokazuju implementacijom novina i kvalitetnih rješenja, te u polju marketinga znatno prevazilaze ostale. Među pobjednicima iz prethodnih godina nalaze se tvrtke kao Nokia, Strato, Alcatel i slicne. Nagrada je dodijeljena na CeBit sajmu u Hannoveru, a primio ju je Andrej Mertelj, CEO Datalab-a.

Ova manifestacija je organizirana pod pokroviteljstvom Europskog multimedijalnog foruma (EMF). EMF je najveca Europska neprofitna organizacija za promociju veće konkurentnosti u digitalnom marketingu. Više od 5000 tvrtki iz polja informacijske tehnologije i multimedije učestvuju u organizaciji. Nagrada se dodjeljuje od 2003. Pobjednika bira jedanaestoročlani žiri.

Datalab osvojio nagradu PC Chipa - Pun pogodak

"Pantheon je neosporni pobjednik ovog testa."

"Besprijekoran dizajn i jasno organizirana client/server pozadina ne ostavljaju sumnje u učinkovitost ovog programa čak i kod najvećih zahtjeva."

Pantheon - Pc Chip pun pogodak

Proizvod koji se na temelju provedenih testova i stečenih dojmova pokazao najboljim na usporednom testu među svim testiranim proizvodima.

-PC Chip, broj 121, lipanj 2005.-

Pošalji upit
Pretraži poslovni software:

Search

Samsung predstavio čip optimiziran za IoT uređaje

Samsung se, čini se, želi aktivnije uključiti na tržište IoT uređaja predstavljanjem Exynos i T200 čipa, prvog čipa južnokorejske tvrtke koji je optimiziran za...

TCL postaje proizvođač Vertuovih uređaja

Kineska tvrtka TCL poznata je po mnogim uređajima koje proizvodi pa tako i po mobilnim uređajima koje proizvodi za kanadsku tvrtku BlackBerry, ali i svojim...

Stiže 14-nanometarski Snapdragon 450

Qualcomm se sprema osvježiti svoju entry-level ponudu čipova za mobilne uređaje s novim modelom čipa. Riječ je o čipu Snapdragon 450 poznatom i pod kodnim...

Musk ne odustaje od Marsa

Elon Musk već neko vrijeme u javnosti govori kako njegova kompanija SpaceX ima plan za slanje ljudi na Mars, te osnivanje kolonije na tom planetu koja bi mogla...

Xavier pronađen u preko 800 Android aplikacija

U preko 800 različitih Android aplikacija pronađena je zlonamjerna programska biblioteka koja u pozadini prikuplja podatke o korisniku uređaja, a putem koje se...