Datalab Tehnologije d.o.o.

O tvrtki

Software

ICT Usluge

O tvrtki

Datalab Tehnologije d.o.o.

Kontakt


Datalab Tehnologije d.o.o.
Trg 1. istarske brigade 6
52100 Pula
Hrvatska
T: 052/380-147
F: 052/500-087
www.datalab.hr

Počeci

Poduzeće Principal DataLab Tehnologije d.d. osnovano je 1997. u Ljubljani s namjenom razvoja integralnih poslovno-informacijskih sustava, za mala i srednja poduzeća.

2008. godine poduzeće je naraslo u dioničko društvo.
 
Slogan, oblikovan kod nastanka poduzeća - "Promijenite podatke u dobit" jasno kazuje našu misiju. Pomoći poduzećima da s uporabom modernih informacijskih tehnologija promijeni podatke, koji nastaju u poslovanju, u veću dobit. Iz toga slijedi naše čvrsto uvjerenje, da je informacijska tehnologija samo nužni graditelj, koji pomaže poduzeću kod opipljivih rezultata (povećanju dobiti), a ne da je svrha sebi samoj.

Početna ekipa triju zaposlenih stručnjaka postavila je osnove transakcijskom programskom paketu DataLab HERMES, koji je osnova, na kojoj se gradio današnji integralni poslovni informacijski sistem - DataLab PANTHEON.

 

Pantheon - Datalab Business Operating System

Danas

Radi brzog rasta i nužnih reorganizacija, koje su se vršile od svibnja 2000. do ožujka 2001., postali smo čisto razvojno poduzeće koje besprekidno razvija svoje proizvode u više država, pa je tako za područje Hrvatske osnovano Datalab d.o.o. Hrvatska, sa sjedištem u Puli.

Prodaju programske opreme, školovanje, implementacije i održavanje korisničke baze preuzela su partnerska poduzeća organizirana oko Datalaba d.o.o. Hrvatska.

Platformu DataLab PANTHEON upotrebljavaju brojna poduzeća iz svih grana gospodarstva. O platformi govorimo iz jednostavnog razloga, jer je naša programska oprema potpuno otvorena i omogućava jednostavan razvoj pojedinih korisničkih segmenata, skrojenih po mjeri korisnika.

Budućnost

S radom nikada nećemo prestati. Korisnicima naše programske opreme želimo ponuditi uvijek veću dobit iz podataka. Želimo povećati jednostavnost uporabe i pokriti segmente poslovanja koje danas ne pokrivamo. Rješavanje izazova, koje nam prije svega donosi e-poslovanje i s njime povezano smanjenje troškova bit će jedno od najvažnijih područja našeg djelovanja.

S time je ostvariv i cilj DataLab-a - razvijati najbolju poslovno-aplikativnu programsku opremu za mala i srednja poduzeća i tako tom najvažnijem segmentu gospodarstva pomagati lakše (pre)živjeti.

Priznanja

Datalab osvojio Europsku potvrdu za izvrsnost

Datalab priznanje - Seal 2008.

Na ovogodišnjem sajmu CeBit, Datalab je osvojio prestižnu nagradu za izvrsnost, koju dodjeljuje  E-Accelerator. Datalab je prva tvrtka iz Slovenije koja je postigla nešto ovakvo. Ova se nagrada dodjeljuje Europskim IT tvrtkama, koje se dokazuju implementacijom novina i kvalitetnih rješenja, te u polju marketinga znatno prevazilaze ostale. Među pobjednicima iz prethodnih godina nalaze se tvrtke kao Nokia, Strato, Alcatel i slicne. Nagrada je dodijeljena na CeBit sajmu u Hannoveru, a primio ju je Andrej Mertelj, CEO Datalab-a.

Ova manifestacija je organizirana pod pokroviteljstvom Europskog multimedijalnog foruma (EMF). EMF je najveca Europska neprofitna organizacija za promociju veće konkurentnosti u digitalnom marketingu. Više od 5000 tvrtki iz polja informacijske tehnologije i multimedije učestvuju u organizaciji. Nagrada se dodjeljuje od 2003. Pobjednika bira jedanaestoročlani žiri.

Datalab osvojio nagradu PC Chipa - Pun pogodak

"Pantheon je neosporni pobjednik ovog testa."

"Besprijekoran dizajn i jasno organizirana client/server pozadina ne ostavljaju sumnje u učinkovitost ovog programa čak i kod najvećih zahtjeva."

Pantheon - Pc Chip pun pogodak

Proizvod koji se na temelju provedenih testova i stečenih dojmova pokazao najboljim na usporednom testu među svim testiranim proizvodima.

-PC Chip, broj 121, lipanj 2005.-

Pošalji upit
Pretraži poslovni software:

Search

WhatsApp opet uvodi promjene vezane uz status

WhatsApp ponovno uvodi promjene vezano uz izgled i objavu statusa. Nakon običnih tekstualnih, pa foto i video statusa uskoro će nam stići i tzv. šareni...

Mladi i dalje bježe s Facebooka

Otkako su na popularnosti počele dobivati mlađe društvene mreže poput Instagrama i Snapchata, Facebook bilježi pad broja korisnika mlađe životne dobi. Novi...

Xiaomi najavio vlastiti Android One smartphone

Sudeći prema novim podacima koji su se pojavili na stranicama indonezijske certifikacijske agencije POSTEL, čini se kako se Xiaomi sprema predstaviti vlastiti...

iOS 10 prisutan na 87 posto uređaja

Appleov aktualni mobilni operativni sustav iOS 10 polako preuzima vodstvo na uređajima korisnika. Prema novim podacima o aktivnim iOS uređajima koji su...

U najavi Nokia 8 s QHD zaslonom

Na internetskoj stranici GFXBench pojavile su se informacije o novom flagship pametnom telefonu tvrtke HMD Global, Nokia 8. Sam pametni telefon na GFXBenchu je...