Vijesti

Software

ICT Usluge

Vijesti

WhatsApp opet uvodi promjene vezane uz status

Tehno

WhatsApp ponovno uvodi promjene vezano uz izgled i objavu statusa. Nakon običnih tekstualnih, pa foto i video statusa uskoro će nam stići i tzv. šareni statusi. Glavna novost je što ćete ubuduće moći odrediti font, boju pozadine te po želji ubaciti hrpu emotikona u svoj status.

Mladi i dalje bježe s Facebooka

Tehno

Otkako su na popularnosti počele dobivati mlađe društvene mreže poput Instagrama i Snapchata, Facebook bilježi pad broja korisnika mlađe životne dobi. Novi podaci kuće eMarketer pokazuju kako upravo Instagram i Snapchat bilježe snažan rast broja korisnika.

Xiaomi najavio vlastiti Android One smartphone

Tehno

Sudeći prema novim podacima koji su se pojavili na stranicama indonezijske certifikacijske agencije POSTEL, čini se kako se Xiaomi sprema predstaviti vlastiti Android One mobilni uređaj.

iOS 10 prisutan na 87 posto uređaja

Tehno

Appleov aktualni mobilni operativni sustav iOS 10 polako preuzima vodstvo na uređajima korisnika. Prema novim podacima o aktivnim iOS uređajima koji su posjetili App Store zaključno s 28. srpnjem, vidljivo je kako je iOS 10 bio instaliran na 87% takvih uređaja.

U najavi Nokia 8 s QHD zaslonom

Tehno

Na internetskoj stranici GFXBench pojavile su se informacije o novom flagship pametnom telefonu tvrtke HMD Global, Nokia 8. Sam pametni telefon na GFXBenchu je naveden pod pogrešnim imenom Nokia 9 i pod brojčanim oznakama modela TA-1004, TA-1012 i TA-1052.

Rusija zabranjuje VPN veze

Internet

Ruski predsjednik Vladimir Putin u nedjelju je potpisao zakon, koji je prije toga potvrdio i parlament, a kojim se u Rusiji zabranjuje korištenje VPN veza na Internetu.

Novi problemi za Uber u Hrvatskoj

Tehno

Od jutros je u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu ponovno krenuo novi val "spontanih" prosvjeda taksista usmjeren protiv Ubera. Taksisti su se okupili u većem broju i blokirali zračnu luku u Zagrebu, Jadransku magistralu u Dubrovniku i parking zračne luke na Resniku u Splitu.

Stigla Entry-level Nokia 2

Tehno

Na internetskoj stranici Geekbench pojavila se nova Nokia. Nokia 2 kodnog imena Unknown Heart stiže s Qualcommovim četverojezgrenim Snapdragon 210 ili Snapdragon 212 čipom na taktu od 1,27 Ghz te u pojedinim regijama s još uvijek nespecificiranim MediaTekovim čipom.

Apple najavio proizvodnju OLED zaslona

Tehno

Već je poznato kako će Samsung biti dobavljač OLED zaslona za Appleov iPhone 8, čije se predstavljanje očekuje na jesen. Postoje i glasine prema kojima bi Samsung mogao biti glavni dobavljač zaslona za buduću generaciju iPhone uređaja koja se očekuje u jesen 2018. godine.

Honor 9 Premium stiže na EU tržište

Tehno

Huawei je sredinom lipnja predstavio novi mobitel iz serije Honor – Honor 9. Podsjetimo, dotični je stigao u tri različita modela od kojih je jedan imao 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, dok su ostala dva imala po 6 GB RAM-a i ovisno o modelu 64 GB ili 128 GB interne memorije.

Pretraži poslovni software:

Search

WhatsApp opet uvodi promjene vezane uz status

WhatsApp ponovno uvodi promjene vezano uz izgled i objavu statusa. Nakon običnih tekstualnih, pa foto i video statusa uskoro će nam stići i tzv. šareni...

Mladi i dalje bježe s Facebooka

Otkako su na popularnosti počele dobivati mlađe društvene mreže poput Instagrama i Snapchata, Facebook bilježi pad broja korisnika mlađe životne dobi. Novi...

Xiaomi najavio vlastiti Android One smartphone

Sudeći prema novim podacima koji su se pojavili na stranicama indonezijske certifikacijske agencije POSTEL, čini se kako se Xiaomi sprema predstaviti vlastiti...

iOS 10 prisutan na 87 posto uređaja

Appleov aktualni mobilni operativni sustav iOS 10 polako preuzima vodstvo na uređajima korisnika. Prema novim podacima o aktivnim iOS uređajima koji su...

U najavi Nokia 8 s QHD zaslonom

Na internetskoj stranici GFXBench pojavile su se informacije o novom flagship pametnom telefonu tvrtke HMD Global, Nokia 8. Sam pametni telefon na GFXBenchu je...