Vijesti

Software

ICT Usluge

Vijesti: Internet

Gmail pretvara tekst u link kada je potrebno

Iz Googlea su objavili kako će korisnicima omogućiti korištenje nešto "pametnije" inačice njihovog Gmaila. Ova će popularna e-mail platforma, naime, početi unutar e-mail poruka prepoznavati tekst koji bi se mogao pretvoriti u link, te će tako i postupiti.

Rusija zabranjuje VPN veze

Ruski predsjednik Vladimir Putin u nedjelju je potpisao zakon, koji je prije toga potvrdio i parlament, a kojim se u Rusiji zabranjuje korištenje VPN veza na Internetu.

Google uvodi News Feed kao Facebook

Iz Googlea su objavili kako će pustiti koncept koji testiraju od prosinca prošle godine. Korisnici njihovih aplikacija moći će kod pretraživanja dobivati i News Feed, stupac s vijestima, videima, glazbom, i ostalim sadržajima prilagođenima željama.

Borba protiv govora mržnje na internetu

Prije godinu dana Europska komisija i četiri platforme društvenih medija objavile su kodeks postupanja radi suzbijanja nezakonitoga govora mržnje na internetu. Facebook, Twitter, YouTube i Microsoft preuzela su niz obveza kako bi se spriječilo širenje takvih sadržaja u Europi.

Nova Opera ima ugrađene chat aplikacije

Korisnici popularnog internetskog preglednika Opera ovih će dana dobiti veliku nadogradnju, koju su Operini inženjeri pripremali nekoliko mjeseci. Riječ je o potpunom redizajnu preglednika koje nosi kodno ime "Reborn".

Kina priprema vlastitu online enciklopediju

Kinesku online enciklopediju, koja je predstavljena i kao "kulturološki Kineski zid", uređivat će profesionalci.Za razliku od Wikipedije, za novi kineski projekt odabrano je više od 20.000 sveučilišnih nastavnika, a stranica će imati više od 300.000 unosa.

Google Home dobiva multiuser opciju

Google Home je zvučnik koji se pokreće ljudskim glasom i riječima "OK Google", te koji zatim aktivira Google Assistant. Iako neka istraživanja navode da oko 20% korisnika u svijetu koristi glasovno pretraživanje, Google Home nije postigao očekivanu popularnost.

Gmail podržava i streaming video zapisa

Google je zadnjih tjedana poprilično aktivan kada su u pitanju nadogradnje njihovog email servisa – Gmaila. Početkom ovog mjeseca stigla je nadogradnja koja je omogućila primanje attachmenta unutar e-mail poruka većih od 25 MB, točnije priloga veličine do 50 MB.

Microsoft pokrenuo novi Bug Bounty program

Microsoft je pokrenuo novi Bug Bounty program koji će trajati do 15. lipnja, a namijenjen je sudionicima programa Office Insiders. Sudionici ovog programa tražit će propuste i ranjivosti u Microsoftovu setu uredskih alata Office za Windowse na stolnim računalima.

Viber uvodi nestajuće poruke

U najsvježijim inačicama svoje aplikacije na iOS-u i Androidu Viber je omogućio još jednu dodatnu opciju za svoje korisnike koji su željni privatnosti ili načina da malo "začine" svoje razgovore s prijateljima.

Pretraži poslovni software:

Search

Uhićenja zbog VPN-a u Kini

Već se pisalo o namjeri kineskih vlasti da dokinu mogućnost uporabe VPN usluga. Sada stižu i prve informacije kako su tamošnje vlasti već počele provoditi ta...

Pada prodaja PC monitora

Da su glasine o HTC-ovoj namjeri da proda svoj odjel za pametne telefone Googleu najvjerojatnije istinite, govori i najnovija vijesti koja se tiče financijskog...

Gmail pretvara tekst u link kada je potrebno

Iz Googlea su objavili kako će korisnicima omogućiti korištenje nešto "pametnije" inačice njihovog Gmaila. Ova će popularna e-mail platforma, naime, početi...

Moto G4 Plus dobit će Android Oreo

Nedavno se pisalo da kupci mobitela Moto G4 neće dobiti nadogradnju na Android O. No, par sati kasnije u Motoroli su donekle promijenili mišljenje. Oni nisu...

Motorola objavila listu telefona za nadogradnju

Motorola je odlučila objaviti listu svojih pametnih telefona koji će dobiti službenu nadogradnju na Android 8.0 Oreo. To su Moto Z, Moto Z Play, Moto Z2 Play,...