Primus informatika d.o.o.

O tvrtki

Software

ICT Usluge

Primus informatika d.o.o.

BaccoCS (Kasa)

Neke od naprednih funkcija koje omogućuje naš sustav su:

 • Vrlo jednostavno i sugestivno sučelje na kojem se radi bez tipkovnice, bez korištenja šifri, dodirivanjem ekrana prstima, što omogućava jednostavno snalaženje i rad čak i osobama koje nisu vične radu sa računalom.
 • Narudžbe se odmah ispisuju na svakom od odjela objekta, bez obzira na njihovu međusobnu udaljenost (šank, kuhinja, roštilj, peć za pizzu i sl.). Program automatski raspoznaje koja će narudžba biti ispisana na kojem odjelu.
 • Sve narudžbe za stol pohranjuju se na računalu, te je dovoljan samo dodir ekrana da bi se ispisao račun ili R1 (R2). Moguće je čak i vrlo jednostavno podijeliti konzumaciju koju je ostvarilo više osoba, i ispisati pojedinačne račune za svakog od klijenata po želji.
 • Potpuno su onemogućene nedozvoljene radnje personala, jer je svaka narudžba registrirana u vrlo razvijenom sustavu kontrole, te je nemoguće vršiti bilo kakve radnje bez znanja i kontrole.
 • Upravljanje zalihama na skladištu uključuje sve potrebne funkcije kao što je stvaranje primki i ulaza proizvoda, automatsko razduženje proizvoda po normativima, prikaz i ispis stanja zaliha u skladištu - količinski i po nabavnoj vrijednosti, periodični prikaz i ispis ulaza i izlaza iz skladišta, grupno ili po proizvodu. Omogućeno je i upravljanje zalihama na skladištu za različita prodajna mjesta, za više skladišta ili centralizirano.
 • Mogućnost povezivanja više računala na prodajnim mjestima koja se nalaze na različitim lokacijama, klasičnom i bežičnom tehnologijom, ISDN i internetskom vezom, a u svrhu prebacivanja i objedinjavanja podataka o poslovanju, te daljnju knjigovodstvenu obradu.

Sustav osim gore navedenog, omogućava i funkcije premještanja stola, udruživanja stolova, dijeljenja stolova, dijeljenja računa, vođenja detaljnih statistika poslovanja, arhivu stalnih klijenata, stvaranja sezonskih i prigodnih cjenika i još mnoge druge funkcije koje su od individualnog značaja za pojedini objekt.

U objektima sa mnogo stolova, sa izdvojenim salama ili terasama posebno dolazi do izražaja mogućnost rada sa terminalima koji su radio vezom povezani sa sustavom, te omogućuju slanje narudžbe direktno sa stola, iz bilo kojeg kutka objekta ili terase, bez potrebe za odlaskom konobara na odjele i bespotrebne komunikacije sa drugim osobljem. Uz svaku narudžbu moguće je poslati i komentar kojim npr. kuharu želimo reći da jelo bude jače pečeno, sa manje soli, sa dodatkom češnjaka i sl.
Mogućnost rada sa radio terminalima moguće je dodati i naknadno, u slučaju da je objekt do tada radio samo sa osnovnom konfiguracijom bez radio terminala.

Program je u neprekidnom razvoju, mijenja se, dopunjuje i prilagođava zahtjevima tržišta, uzimajući u obzir prijedloge i savjete krajnjih korisnika - ugostitelja.
Korištenjem našeg sustava moguće je ostvariti značajne uštede u novcu i vremenu, podižući u isto vrijeme razinu kvalitete i organizacije poslovanja.

Naglašavamo da se sustav konfigurira za određeni objekt, što znači da su sve funkcije, podešenja, konfiguracija ugrađene opreme i programa, kao i lista jela, proizvoda i komentara prilagođene za taj objekt, i mijenjaju se od objekta do objekta.

Osnovnu konfiguraciju sustava uvijek je moguće proširivati, prema Vašim željama, potrebama i mogućnostima.

BaccoCS

Tehnička podrška organizirana je regionalno, ugovorom sa lokalnim serviserima, te je dostupna jednostavnim telefonskim pozivom 7 dana u tjednu, od 0 do 24 sata.

Postoji nekoliko pitanja koja bi si svaki ugostitelj trebao postaviti:

 • Koliko Vaši gosti čekaju na slobodan stol?
 • Koliko čekaju da bi naručili?
 • Koliko čekaju naručene konzumacije?
 • Koliko gostiju se nije vratilo zbog prespore usluge?
 • Koliko ih je otišlo bez konzumacije jer nisu željeli dugo čekati?
 • Koliko je narudžbi ostalo nenaplaćeno jer nisu bile blokirane zbog gužve?
 • Koliko ste izgubili raznim malverzacijama osoblja?
 • Ima li Vaše osoblje vremena biti ljubazno prema gostima i kvalitetno ponuditi proizvode kako bi gost potrošio što više i bio što zadovoljniji?

I na kraju najvažnije pitanje:
Koliko ste izgubili zbog navedenih razloga, i što možete učiniti kako se to ne bi ponovilo?

Rješenje je u maksimalnoj organizaciji poslovanja koju Vam pruža naš program za rad u ugostiteljstvu.

Kako?
1. Vrlo sugestivan i jednostavan za korištenje višestruko skraćuje vrijeme unosa narudžbe.
Obzirom da se u radu ne koriste šifre nego tekstualni prikaz, osoblje se brzo i lako privikava na rad, a smanjuje se mogućnost pogrešnih narudžbi.
Korištenjem velikog monitora situacija na ekranu je organizirana i pregledna čak i osobama slabijeg vida.

2. Ispis narudžbe direktno na odjelu na kojem se priprema, sa mogućnošću dodavanja raznih napomena maksimalno organizira poslovanje i daje osoblju mogućnost da se u potpunosti posveti gostima, jer nema potrebe za odlaskom na odjel kako bi se izvršila narudžba, ili dodala neka napomena.
Tako se u radu stvara mirna i tiha atmosfera bez nervoze i dovikivanja, u kojoj svaki djelatnik točno zna svoje zadatke.

3. Korištenje Pocket PC radio terminala omogućuje Vam da direktno sa pozicije stola pošaljete narudžbu za konzumacije koja se u istom trenutku počinje pripremati.
Iskustva pokazuju da je gostima najvažnije naručiti odmah po dolasku u objekt, i u što kraćem vremenu dobiti piće na stol.
Pravilnom organizacijom rada vrijeme čekanja od dolaska gosta pa do dolaska konobara može se smanjiti čak i na 1 – 2 minute, a nakon što je izvršena narudžba gost već nakon 1 – 2 minute može imati piće na stolu, a hranu u pripremi.

4. Svaka narudžba prolazi kroz sustav, što nam donosi višestruke pogodnosti:

 • Sve narudžbe su zabilježene, pa možete sa sigurnošću znati da su i naplaćene.
 • Ne postoji mogućnost nedozvoljenih radnji osoblja, jer se bilo kakva ispravka ili poništenje registrira pod imenom konobara, i ne može se zatajiti.
 • Račun je odmah spreman za ispis.
 • Kod dijeljenja računa ne može se dogoditi da se zaboravi neka stavka.

5. Mogućnost kontrole i vršenja administrativnih radnji sa drugog računala koje može biti unutar objekta, ili na nekoj udaljenoj lokaciji (u ovom slučaju modemskim povezivanjem ili povezivanjem putem Interneta) koja može biti u bilo kojem dijelu svijeta.

Dosadašnja iskustva su pokazala da je najoptimalniji način rada onaj kod kojeg samo 2 – 3 konobara (ili prema potrebi – ovisno o veličini objekta) primaju goste i uzimaju narudžbe, dok ostali brinu o donošenju naručenog na stol i odnošenju prljavog posuđa i pospremanju stolova.

Takva organizacija poslovanja može se primijeniti u radu sa radio terminalima i u klasičnom načinu rada bez njih, jer su Vam u oba slučaja na raspolaganju sve napredne funkcije koje smo nabrojali.

Ona Vam daje mogućnost da Vaši gosti budu brzo i kvalitetno posluženi sa dovoljno pažnje koja im se posvećuje, skraćuje vrijeme trajanja konzumacije, a samim time i vrijeme čekanja na slobodan stol.

Omogućuje Vam i smanjenje broja osoblja i zadržavanje samo kvalitetnog osoblja koje će unaprijediti uslugu.

Konfiguraciju sustava je moguće mijenjati i dograđivati prema Vašim željama, potrebama i mogućnostima.

Naravno, ovdje smo Vam nabrojali samo neke od naprednih funkcija programa, kako bi Vam predočili najvažnije mogućnosti unapređenja poslovanja Vašeg objekta.

Pošalji upit
Pretraži poslovni software:

Search

Asus najavio tri nova mobitela

Prema dosadašnjim informacijama Asus bi ove godine na MWC 2018 sajam trebao donijeti barem tri nova mobitela – Zenfone 5, Zenfone 5 Lite te Zenfone 5 Max. Kako...

Otkriven novi bug unutar iOS-a

Appleov operativni sustav iOS ovih dana bilježi novi bug, dosta sličan bugovima iz prošlosti toga sustava, kao što je na primjer Effective Power bug iz 2015...

Qualcomm predstavio Snapdragon X24 i X50

Tvrtka Qualcomm predstavila je dva nova modema za mobilne uređaje Snapdragon X24 i Snapdragon X50. Predstavljeni Snapdragon X24 modem na papiru nudi brzine pri...

Exynos 9810 na Geekbenchu

Snapdragon je Qualcommov TOP SoC za 2018. godinu koji će se naći u brojnim TOP modelima ovogodišnjih mobitela. Nedugo potom kroz Geekbench je prošao i...

Samsung DeX Pad

Ove godine Samsungovi novi mobiteli iz serije Galaxy dobit će i novi dock – DeX Pad. Kao što je vidljivo iz priloženih fotografija (rendera), novi modeli...

Prvi čovjek Samsunga osumnjičen za utaju poreza

Lee Kun-hee, dugogodišnji "vladar" koncernom Samsung, posljednjih se godina muči s velikim zdravstvenim problemima. Još 2014. doživio je težak infarkt te je od...

Apple postao najveći proizvođač satova

Prema podacima tvrtke IDC i drugih tvrtki, četvrti kvartal prošle godine bio je najuspješniji kvartal za Apple Watch seriju pametnih satova od njihova prvog...

Kodek H.266 u izradi i stiže 2020. godine

Na seminaru kojeg je u Londonu organizirala tvrtka ATEME koja se specijalizirala za tehnologije namijenjene kompresiji video sadržaja predstavljen je budući...

Android Oreo konačno prešao 1%

Početak je još jednog mjeseca, veljače, a to znači kako je Google objavio i nove informacije vezano uz zastupljenost pojedinih inačica Androida. Na dan 5...

Arctic je predstavio novi CPU hladnjak

Arctic je predstavio novi CPU hladnjak iz svoje Freezer 33 serije. Riječ je o modelu eSport ONE koji se uz dobro hlađenje odlikuje i tihim radom te...

Naši partneri

arnet digital logo lektire.hr logo pr mreža logo poslovnjak.net logo savjetnica logo specijalist logo