Senso d.o.o.

O tvrtki

Software

ICT Usluge

Senso d.o.o.

BIZ.frame

Opis sustava BIZ.frame

BIZ.frame je integralno softversko rješenje za poslovanje preko Interneta. Namjenjeno je svima koji žele profesionalno predstaviti i prodavati svoje proizvode, robu ili usluge na webu i koji žele sami upravljati podacima u realnom vremenu.

Angažiranje stručnih osoba izvan firme za održavanje podataka na webu je preskupo, podaci su neažurni, a greške neminovne. Pri tom se na objašnjavanje što se želi promijeniti izgubi više vremena nego li je potrebno za promjenu samih podataka.

Inovativnim rješenjima BIZ.frame omogućava ljudima koji ne poznaju web tehnologije - brže i kvalitetnije održavanje weba nego li to mogu web profesionalci korištenjem uobičajenih tehnika i metoda.

Jednostavna implementacija

Djelovi sustava međusobno komuniciraju na isti način na koji to rade i web pregledenici, te zbog toga nisu potrebne nikakve preinake u postojećem sustavu zaštite pomoću firewall-a. Istovremeno, ukoliko se koristi kriptografski način komunikacije (SSL - https protokol) komunikacija je potpuno zaštićena i sigurna.

Za integraciju s nekim drugim poslovnim sustavom ili izvorom podataka potrebno je samo izraditi novi BIZ.connector - softversku komponenu koja služi kao driver za dotični poslovni sustav ili izvor podataka.

BIZ.server - "glavna uloga"

BIZ.server je zapravo skup komponenti BIZ.frame sustava koji se instaliraju na web server. Instalira se na MS Windows serverske ili profesionalne verzije. Na računalu je potrebno instalirati Internet Information Serviices (IIS) koji se automatski instalira na serverskim verzijama Windows-a, dok se kod profesionalnih verzija instaliraju opciono.

BIZ.server za pohranu podataka koristi MS SQL bazu podataka ili Access datoteku. Baza podataka se može nalaziti na istom računalu na kojem se nalazi BIZ.serveru ili na nekom drugom računalu u lokalnoj mreži. SQL server može biti MS SQL server ili MSDE-u (Microsoft Desktop Engine). MSDE verzija SQL servera je besplatna, a u potpunosti zadovoljava potrebe BIZ.servera. Access baza je također besplatna i namjenjena je manje zahtjevnim web aplikacijama.

Na jednom BIZ.serveru može istovremeno raditi više e-commerce aplikacija (web shop-ova). Isto tako podaci za jednu web aplikaciju se mogu prikupljati iz više izvora istovremeno (npr. više filijala jedne tvrtke).

BIZ.tune - "potpuna kontrola"

Kako izgleda BIZ.tune  

Podacima se upravlja pomoću BIZ.tune - Windows aplikacije s intuitivnim sučeljem koja svojom optimiziranom komunikacijom sa web serverom omogućava udoban rad čak i preko sporih veza s Internetom.

Za razliku od rješenja gdje se podaci administriraju korištenjem web preglednika, BIZ.tune pruža puno veći komfor i brzinu u radu, kao i mogućnost off-line rada, gdje se podaci mogu uređivati sa 'odspojenim' Internetom, a tek kad je sve gotovo promjene se odjednom uploadaju na web.

Podaci u BIZ.tune-u su organizirani intuitivno. Tako su npr. grupe proizvoda i proizvodi organizirani na način kako su organizirani folderi i datoteke u Windows Exploreru.

Grupe proizvoda se mogu međusobno proizvoljno organizirati gradeći meni neograničene strukture.

Proizvodi se mogu predstaviti s neograničenim brojem atributa, slika, datoteka, cijena i među njima se mogu uspostaviti razni odnosi: sastavnica, pribor, slični proizvodi... Isticanje određenih proizvoda je moguće pomoću ponuda koje mogu biti vezane za neku grupu proizvoda tvoreći na taj način kontekstualne ponude (proizvodi se ističu prilikom odabira određene grupe proizvoda).

S BIZ.tune-om se mogu i uređivati novosti, obrađivati narudžbe, uređivati administratori i njihove ovlasti...

Za sve tehničke detalje, kao što su obrada slika, upload datoteka i slično se brine BIZ.tune tako da podatke na webu mogu održavati osobe koje nemaju specijalistička znanja koja su inače potrebna u takvim slučajevima i to bez bojazni da će napraviti nešto krivo.

BIZ.connect - "most suradnje"

Integracija s postojećim poslovnim sustavom

Osobitost BIZ.frame sustava je i njegova mogućnost integriranja s postojećim poslovnim sustavom u firmi (BIZ.connect). U tom slučaju se svi relevantni podaci koji postoje u poslovnom sustavu potpuno automatski ažuriraju na webu. To uključuje i automatsku obradu i upload slika proizvoda, bez obzira na njihov format i veličinu.
Ovim se troškovi vezani za ažuriranje weba svode na nulu, a podaci na webu su uvijek točni, time i upotrebljivi u ozbiljnom poslovanju.
Integracija BIZ.frame sustava s poslovnim sustavom firme je posebno važna u B2B primjeni (npr. veleprodaja). U tom slučaju komintenti mogu na webu 'vidjeti' svoje cijene, s uračunatim rabatom (koji je definiran u poslovnom sustavu i koji može biti različit za različite vrste robe - rabatna politika). Osim 'prebacivanja' podataka iz firme na web, moguća je i obrnuta veza - dohvaćanje podataka iz firme s weba. To se može koristi prilikom slanja narudžbe - narudžba se odmah upiše u poslovni sustav, a može se odmah i rezervirati roba na skladištu. Osim toga, web kupcu se može omogućiti provjera stanja skladišta za određene artikle u realnom vremenu.

BIZ.app - "lice BIZ.framea"

BIZ.app je sastavni dio BIZ.framea odgovoran za prezentaciju željenih podataka poslovnog sustava. To je vanjski dio BIZ.framea vidljiv na webu koji se koristi kao sučelje. Laičkim rječnikom rečeno to su web stranice sa svim pripadajućim elementima i funkcionalnostima koje BIZ.frame kao takav pruža.

Moguće je napraviti web stranice (BIZ.app) izgleda i funkcionalnosti prema želji klijenta.

Pri izradi BIZ.app-a moguće je preuzeti postojeće grafičko rješenje kojim je klijent već zadovoljan. U slučaju potrebe za novim grafičkim rješenjem to rješenje možemo napraviti mi ili prema posebnoj želji klijenta taj posao može napraviti i netko drugi.

Primjer kako radimo možete vidjeti na stranicama tvrtke Senso, Senso-IS, Senso maloprodaje, Senso veleprodaje, IPAQ kclub-a.

Funkciolnost BIZ.app možete vidjeti na stranicama Senso maloprodaje, Senso veleprodaje te Feniks maloprodaje.

Prednosti sustava BIZ.frame

1. Potpuna ažurnost podataka na webu.
      BIZ.frameom svoje klijente opskrbljujete najsvježijim informacijama. Povezivanjem poslovnog sustava s webom omogućen je prijenos relevantnih podataka s poslovnog sustava na web. Podešavanje perioda sinhronizacije baze poslovnog sustava s webom podesivo je prema željama klijenta, npr. svakih 10 minuta. Na taj način Vaši komitenti raspolažu potpuno svježim i kvalitetnim informacijama koje su temelj svakog ozbiljnijeg poslovanja.

2. Veća efikasnost Vašeg odjela prodaje.
      Funkcionalnost BIZ.framea omogućuje daleko veću efikasnost Vašeg odjela prodaje. S obzirom na ažurnost podataka na webu Vaši komitenti ne trebaju više nazivati telefonom i provjeravati informacije koje su im potrebne. Tako odjel prodaje Vaše tvrtke ne gubi više vrijeme na brojne telefonske razgovore s komitentima i beskonačna objašnjavanja i može se usredotočiti na rast prodaje i otvaranje novih tržišta.

3. Autonomnost procesa naručivanja postojećih komitenata.
      B2B poslovanje (veleprodaja) se BIZ.frameom može potpuno automatizirati. Postojeći komitenti sami vrše narudžbe prema vlastitim potrebama i raspoloživosti roba na skladištu (stanja u poslovnom sustavu i na webu su praktički identična). Komunikacija BIZ.framea i poslovnog sustava je obostrana te se narudžbe na webu upisuju u poslovni sustav.

4. Smanjen porast broja zaposlenih s rastom prodaje.
      BIZ.frame povećanjem efikasnosti postojećeg osoblja prodaje omogućuje da s povećanjem prodaje ne povećavate broj zaposlenih. BIZ.frame sam preuzima velik dio poslova koji spadaju pod poslove komercijale. S obzirom da je taj posao automatiziran nema zapreka s obzirom na opseg poslova koje BIZ.frame kao takav može obaviti. S širenjem prodaje BIZ.frame preuzima posao komercijalista čiji je posao uspostaviti inicijalni odnos s komitentom i upoznati komitenta s radom BIZ.framea, odnosno web sučelja za veleprodaju (B2B).

5. Jednostavno ažuriranje posebnih ponuda.
      BIZ.frameom možete regulirati sadržaj Vašeg web shopa, te objavljivati promotivne ponude. BIZ.frame preko svog BIZ.tune sučelja za administriranje baze na webu omogućuje administriranje pojedinih proizvoda i grupa proizvoda te se preko njih mogu jednostavno i brzo pojedini proizvodi ili grupe proizvoda staviti u posebne ponude. Kreiranjem posebnih ponuda mogu se odrediti proizvodi ili grupe proizvoda koji će se prikazati na određenoj stranici u kontekstu odabrane kategorije proizvoda. Taj način kreiranja posebnih ponuda neizostavan je alat u službi marketinga.

6. Sigurno naplaćivanje kreditnim karticama.
      BIZ.frame podržava plaćanje kreditnim karticama koje se obavlja preko HGK ili Htnet PayWayom. Moderan web shop treba omogućavati korisnicima plaćanje kreditnim karticama. BIZ.frame ima ugrađen most za spajanje na verificirane hrvatske servise za plaćanje kreditnim karticama: Biznetov "Internet Payment System" i Htnetov "Pay Way". Jednako tako autorizaciju možete obavljati i ručno POS uređajem ili telefonski već prema Vašem dogovoru s kartičarima.

7. Olakšano dodavanje posebnih sadržaja.
      BIZ.frame omogućava unošenje vijesti te dodavanje dodatnih sadržaja koji nisu striktno vezani za rad poslovnog sustava. Unutar BIZ.tunea, sučelja za administraciju weba, omogućen je unos posebnih sadržaja koji su standardni dio svakog websitea: o nama, kontakt, unos fotografija o poslovnicama i slično. Na taj način možete unositi najnovije informacije koje mogu biti zanimljive i korisne Vašim korisnicima.

8. Niski troškovi održavanja weba, nema skrivenih troškova
      BIZ.frameom više ne trebate angažirati vanjsku tvrtku za održavanje podataka na webu. Sve izmjene možete raditi sami putem BIZ.tunea, aplikacije za održavanje sadržaja na webu. Ukoliko je BIZ.frame spojen na Vaš poslovni sustav održavanje relevantnih podataka vezanih za poslovni sustav (proizvodi, cijene, ...) je automatsko. Ujedno je vjerojatnost pogreške svedena na minimum koju jamči intuitivno sučelje aplikacije BIZ.tune.

9. Specifičan pristup svakom komitentu.
      BIZ.frame omogućuje poseban pristup svakom pojedinom komitentu tvrtke. Svaki komitent se tretira kao posebni subjekt i za svakog se komitenta mogu definirati posebni uvjeti poslovanja. Na taj način se prema komitentima mogu definirati posebni popusti, rabati i to za sve proizvode, za odabrane grupe proizvoda ili pak za pojedinačne proizvode. Svaki komitent putem logina i passworda pristupa podešenim B2B stranicama za njega. Ostali komitenti dakako ne znaju za uvjete pod kojim posluje pojedini komitent.

10. Podesivost prema specifičnostima tvrtke.
      BIZ.frame je podesiv specifičnim potrebama tvrtke. Svaka tvrtka je priča za sebe. U standardnom obliku BIZ.frame podrazumijeva sve opće potrebe tvrtke dok se specifične mogu podesiti prema željama i potrebama dotične tvrtke.

11. Automatska obrada i uploadanje slika proizvoda na web.
      BIZ.frameom možete bez znanja obrade slika obraditi i redimenzionirati te uploadati slike proizvoda prema željenim dimenzijama. Unosom slike u poslovni sustav BIZ.frame automatski obrađuje temeljnu sliku te ju uploada na web. Moguć je unos tri standardne veličine slike: mala, srednja i velika. Dimenzije tih osnovnih dimenzija su podesive prema želji klijenta. Jednako tako je moguće i odrediti kvalitetu samih slika kako bi se optimizirala brzina učitavanja stranica i održala kvaliteta prikaza proizvoda.

12. Sigurno offline administriranje podataka za web.
      BIZ.frameom sve promjene radite offline ("isključenim Internetom") BIZ.tune aplikacijom koja svojom intuitivnošću jamči ispravnost unosa podataka, a sam upload se obavlja na način da ne trebate imati ikakva znanja o prijenosu podataka niti serverskoj tehonlogiji. Cijeli posao izmjene podataka možete raditi komotno i bez bojazni da će nešto poći krivo, a kad ste sigurni da ste sve izmjene obavili kako treba možete jednostavno uploadati izmjene bez straha da će nešto poći krivo.

13. Sigurna izmjena podataka - SSL tehnologija.
      Tok putovanja podataka maksimalno je siguran korištenjem SSL tehnologije kojim se podaci u kriptiranom obliku šalju na web ili s weba dolaze u poslovni sustav. Svi podaci koji izlaze iz Vašeg poslovnog sustava i prenose se na web zaštićeni su kriptiranjem SSL tehnologijom tako da možete biti bez bojazni da će netko nepozvan doći do podataka Vašeg poslovnog sustava. Jednako tako je zaštićen i promet podataka u obrnutom smjeru, web - poslovni sustav, primjerice kod naručivanja.

14. Jednogodišnje jamstvo na BIZ.frame.
      Jamstvo BIZ.framea je godinu dana. U tom vremenu imate zajamčen servis podešavanja BIZ.framea prema potrebama Vaše tvrtke.

15. Mogućnost nadograđivanja Vaše instalacije BIZ.framea novim, naprednijim verzijama.
      BIZ.frame se neprekidno razvija. Naš tim stručnjaka dodaje nove mogućnosti BIZ.frameu koje će Vam dati nove prednosti poslovanja te time olakšati i ubrzati Vašu poslovnu efikasnost. Na stranicama BIZ.framea ćete moći naći pregledno objavljene sve naprednije verzije kojim ćete moći unaprijediti osnovnu verziju BIZ.framea koju ste nabavili.

Pošalji upit
Pretraži poslovni software:

Search

Asus najavio tri nova mobitela

Prema dosadašnjim informacijama Asus bi ove godine na MWC 2018 sajam trebao donijeti barem tri nova mobitela – Zenfone 5, Zenfone 5 Lite te Zenfone 5 Max. Kako...

Otkriven novi bug unutar iOS-a

Appleov operativni sustav iOS ovih dana bilježi novi bug, dosta sličan bugovima iz prošlosti toga sustava, kao što je na primjer Effective Power bug iz 2015...

Qualcomm predstavio Snapdragon X24 i X50

Tvrtka Qualcomm predstavila je dva nova modema za mobilne uređaje Snapdragon X24 i Snapdragon X50. Predstavljeni Snapdragon X24 modem na papiru nudi brzine pri...

Exynos 9810 na Geekbenchu

Snapdragon je Qualcommov TOP SoC za 2018. godinu koji će se naći u brojnim TOP modelima ovogodišnjih mobitela. Nedugo potom kroz Geekbench je prošao i...

Samsung DeX Pad

Ove godine Samsungovi novi mobiteli iz serije Galaxy dobit će i novi dock – DeX Pad. Kao što je vidljivo iz priloženih fotografija (rendera), novi modeli...

Prvi čovjek Samsunga osumnjičen za utaju poreza

Lee Kun-hee, dugogodišnji "vladar" koncernom Samsung, posljednjih se godina muči s velikim zdravstvenim problemima. Još 2014. doživio je težak infarkt te je od...

Apple postao najveći proizvođač satova

Prema podacima tvrtke IDC i drugih tvrtki, četvrti kvartal prošle godine bio je najuspješniji kvartal za Apple Watch seriju pametnih satova od njihova prvog...

Kodek H.266 u izradi i stiže 2020. godine

Na seminaru kojeg je u Londonu organizirala tvrtka ATEME koja se specijalizirala za tehnologije namijenjene kompresiji video sadržaja predstavljen je budući...

Android Oreo konačno prešao 1%

Početak je još jednog mjeseca, veljače, a to znači kako je Google objavio i nove informacije vezano uz zastupljenost pojedinih inačica Androida. Na dan 5...

Arctic je predstavio novi CPU hladnjak

Arctic je predstavio novi CPU hladnjak iz svoje Freezer 33 serije. Riječ je o modelu eSport ONE koji se uz dobro hlađenje odlikuje i tihim radom te...

Naši partneri

arnet digital logo lektire.hr logo pr mreža logo poslovnjak.net logo savjetnica logo specijalist logo