Tehničar-Birocomp

O tvrtki

Software

ICT Usluge

Tehničar-Birocomp

Casio - aplikacije za ručna terenska računala

INVENTURA ROBE I OSNOVNIH SREDSTAVA BEZ PAPIRA I OLOVKE

CASIO ručna terenska računala omogućuju Vam potpunu automatizaciju poslova na popisu, odnosno, inventuri vaše trajne imovine (osnovnih sredstava), kao i popisu sitnog inventara i robe na zalihama.

Rad na popisu vaše imovine pomoću CASIO računala izuzetno je brz, jednostavan i što je najvažnije nema mogućnosti pogreške.

Imovina koja se popisuje mora biti označena barkodiranim naljepnicama koje u sebi, između ostalog, sadrže inventarski broj. Na početku rada na inventuri iz PC računala u CASIO terminal prenesu se datoteke imovine koja se popisuje ("inventurne liste"). Sam popis obavlja se vrlo jednostavno, tako da se jedan po jedan artikl očita laserskim čitačem bar koda koji je integriran na CASIO terminalu. Nakon očitavanja svih artikala, odnosno imovine koja se popisuje na jednoj lokaciji ili skladištu, rezultat popisa direktnom komunikacijom prenosi se natrag na PC računalo gdje se obavlja ostala obrada tj. obračun inventure s utvrđivanjem nađenih viškova i manjkova. U toku obavljanja inventure program na CASIO terminalu obavlja čitav niz logičkih kontrola i daje sve potrebne poruke operateru koji obavlja popis imovine. Pri tome CASIO terminali su mali i lagani, otporni na visoke i niske temperature, vlagu i mehanička oštećenja ukratko-idealni su za terenski rad!

AMBULANTNA PRODAJA

Tehničar-Birocomp razvio je informatičko rješenje za terensku (ambulantnu) prodaju i dostavu robe bazirano na upotrebi CASIO ručnih terenskih računala sa ugrađenim laserskim čitačem bar koda. Rješenje za ambulantnu prodaju omogućuje kompletnu obradu podataka i ispis dokumenata na terenu, a ujedno se postupak terenske dostave i prodaje robe u potpunosti automatizira.

Rad na terenskoj prodaji robe pomoću CASIO ručnih računala izuzetno je brz, jednostavan i pouzdan. Pored toga mogućnost pogreške, slučajne ili namjerne zloupotrebe, gotovo da i ne postoji.

Prije polaska dostavnog vozila na teren, u CASIO terensko računalo iz stacionarnog PC računala ili radne stanice, direktnom komunikacijom, prenesu se svi relevantni podaci vezani za taj polazak. To su popis svih artikala i ambalaže po vrstama i količinama koji su ukrcani u vozilo sa njihovim nazivima, bar kod šiframa, numeričkim šiframa, cijenama, poreznim stopama i svim ostalim podacima za automatsko izdavanje računa ili dostavnog dokumenta, te podaci o kupcima, ako su unaprijed poznati, njihovim lokacijama i eventualno od njih unaprijed primljenim narudžbama. Tokom terenske prodaje i dostave robe program na CASIO računalu daje sve potrebne informacije i obavijesti za učinkovito rukovanje računalom i programom. Tu su, između ostalog, i informacije o raspoloživim količinama robe za slobodnu prodaju, što u svakom trenutku dostavljač na ekranu računala može vidjeti.

CASIO ručna terenska računala prilagođena su za teške terenske uvjete rada, što u prvom redu znači da su po dimenzijama mala i lagana, spretna za nošenje i vrlo jednostavna za rukovanje. Ručna računala CASIO otporna su na visoku i nisku temperaturu, vlagu i mehanička oštećenja što ih čini idealnim za mobilan odnosno terenski rad čemu su, uostalom, i namijenjena.

OČITAVANJE BROJILA (voda, plin, struja...) BEZ PAPIRA I OLOVKE!

CASIO ručni terenski terminali omogućuju Vam potpunu automatizaciju poslova očitavanja brojila (vodomjera, plinomjera, električnih brojila i t.d.) te garantiraju brzo, točno i učinkovito očitavanje. Rad na očitavanju brojila pomoću CASIO terminala izuzetno je brz, jednostavan i što je najvažnije nema mogućnosti pogreške. Prije odlaska na teren terminal se, sa PC računala direktnom komunikacijom, puni podacima o potrošačima i brojilima.

Brojila koja se očitavaju mogu biti označena barkodiranim naljepnicama koje u sebi, između ostalog, sadrže šifru brojila čime je očitavanje do kraja pojednostavljeno jer se skeniranjem naljepnice na ekranu terminala trenutno prikažu podaci potrošača i prethodno stanje brojila, te je potrebno ukucati smo novo stanje i posao očitavanja je završen. Ukoliko za brojila ne postoje barkodirane naljepnice, pretraživanje se vrši prema adresi stanovanja potrošača. U toku obavljanja očitavanja, program na CASIO terminalu obavlja čitav niz logičkih kontrola i daje sve potrebne poruke operateru koji obavlja očitavanje.

Po završenom očitavanju, iz terminala se podaci o rezultatu očitavanja, ponovo direktnom komunikacijom, prenose na PC računalo radi daljnje obrade. Ako organizacija Vašeg rada to zahtijeva, moguće je pomoću CASIO terminala nakon izvršenog očitavanja brojila izdati račun i izvršiti naplatu potroška.
CASIO terminali su mali i lagani, jednostavni za rukovanje, otporni na visoke i niske temperature, vlagu i mehanička oštećenja ukratko - idealni su za terenski rad!

PARKPOS - PROGRAMSKA PODRŠKA ZA NAPLATU PARKIRANJA

...razvijena je za Casio ručne terminale s integriranim pisačem.

Trebate li kompletan sustav za naplatu parkiranja ili rezervni sustav ukoliko vam primarni zakaže?

ParkPos se sastoji od dva glavna modula. Modul za izdavanje ulazne karte, na kojoj se kodira ulazno vrijeme, te od modula za čitanje bar koda s ulazne kartice i izdavanje računa.

Pri odabiru opcije za ispis računa ujedno se sprema i odgovarajući slog podataka. Podaci se kasnije mogu prebaciti na računalo i ažurirati bazu podataka.

TRŽNICA - PROGRAMSKA PODRŠKA ZA NAPLATU TRŽNE PRISTOJBE I OSTALIH USLUGA TRŽNICE

razvijena za Casio ručne terminale s integriranim pisačem omogućava zatvoreni krug vašeg informacijskog sustava (poslovni sustav -> ručni terminal -> poslovni sustav)

Postojeći poslovni sustav

Računalo - slika

Podaci o:

  • tržnici
  • prodajnim mjestima
  • naplatnim radnicima
  • robi

CASIO

Podaci o:

  • prodanoj robi
  • izdanim računima

Račun

Uz CASIO terminale i pripadajući software, po vašoj želji isporučujemo PC računala, ostalu informatičku opremu i potrošni materijal kao i programe za obračun komunalnih usluga ali i ostale programske pakete za informatizaciju svih funkcija poduzeća ili ustanove.

Pošalji upit
Pretraži poslovni software:

Search

Asus najavio tri nova mobitela

Prema dosadašnjim informacijama Asus bi ove godine na MWC 2018 sajam trebao donijeti barem tri nova mobitela – Zenfone 5, Zenfone 5 Lite te Zenfone 5 Max. Kako...

Otkriven novi bug unutar iOS-a

Appleov operativni sustav iOS ovih dana bilježi novi bug, dosta sličan bugovima iz prošlosti toga sustava, kao što je na primjer Effective Power bug iz 2015...

Qualcomm predstavio Snapdragon X24 i X50

Tvrtka Qualcomm predstavila je dva nova modema za mobilne uređaje Snapdragon X24 i Snapdragon X50. Predstavljeni Snapdragon X24 modem na papiru nudi brzine pri...

Exynos 9810 na Geekbenchu

Snapdragon je Qualcommov TOP SoC za 2018. godinu koji će se naći u brojnim TOP modelima ovogodišnjih mobitela. Nedugo potom kroz Geekbench je prošao i...

Samsung DeX Pad

Ove godine Samsungovi novi mobiteli iz serije Galaxy dobit će i novi dock – DeX Pad. Kao što je vidljivo iz priloženih fotografija (rendera), novi modeli...

Prvi čovjek Samsunga osumnjičen za utaju poreza

Lee Kun-hee, dugogodišnji "vladar" koncernom Samsung, posljednjih se godina muči s velikim zdravstvenim problemima. Još 2014. doživio je težak infarkt te je od...

Apple postao najveći proizvođač satova

Prema podacima tvrtke IDC i drugih tvrtki, četvrti kvartal prošle godine bio je najuspješniji kvartal za Apple Watch seriju pametnih satova od njihova prvog...

Kodek H.266 u izradi i stiže 2020. godine

Na seminaru kojeg je u Londonu organizirala tvrtka ATEME koja se specijalizirala za tehnologije namijenjene kompresiji video sadržaja predstavljen je budući...

Android Oreo konačno prešao 1%

Početak je još jednog mjeseca, veljače, a to znači kako je Google objavio i nove informacije vezano uz zastupljenost pojedinih inačica Androida. Na dan 5...

Arctic je predstavio novi CPU hladnjak

Arctic je predstavio novi CPU hladnjak iz svoje Freezer 33 serije. Riječ je o modelu eSport ONE koji se uz dobro hlađenje odlikuje i tihim radom te...

Naši partneri

arnet digital logo lektire.hr logo pr mreža logo poslovnjak.net logo savjetnica logo specijalist logo