Astrum d.o.o.

O tvrtki

Software

ICT Usluge

Astrum d.o.o.

IPS - Trgovinsko Poslovanje

Kontrola poslovanja udaljenih jedinica sa jednog mjesta - povećanje produktivnosti, pravodobne opskrbe, trenutno reagiranje na potrebe kupaca.

Uz mnoštvo CRM elemenata (analiza i zapažanja značajki kupaca), vlasniku poduzeća ili njegovom managementu, software će u realnom vremenu osigurati panoramski pregled poslovanja na svim geografski udaljenim jedinicama gdje se obavlja djelatnost te mu pripremiti pravodobne i kvalitetne informacije bitne za bolju uslugu kupaca, kao i mnogo veću kontrolu poslovanja te donošenja preciznih odluka. Uz daljinsku kontrolu nabave, zaliha, cijena, isporuka, narudžbi, cijena dobavljača software omogućuje i elemente kontrole rada samih djelatnika (tko što naručuje, isporučuje, tko što i kako prodaje, kako se radi na blagajni i dr. mogućnosti ) u udaljenim jedinicama što povećava odgovornost i produktivnost djelatnika u udaljenim jedinicama.

Zadovoljavanje i uvid u potrebe kupaca kontrolom sa jednog mjesta donosi bolju opslugu kupaca, a zadovoljni kupci kao rezultat su najbolja referenca za nove kupce.

Uvijek konkurentna ali zadovoljavajuća marža - nabavljajte od najpovoljnijih i najkvalitetnijih dobavljača.

Uz analize nabavnih cijena dobavljača sa usporednom analizom prodaje i zaliha, s prikazima podataka na monitoru u trenutku razgovora, te brzu mogućnost pronalaženja povoljnih dobavljača u trenutku nabave sustav Vam omogućuje održavanje neprestane konkurentnosti (cijena) uz zadržavanje odgovarajuće marže.

o ažuriranje cjenika i ostalih uvjeta prodaje kroz sve udaljene poslovne jedinice.

Uvjete prodaje možete definirati iz centrale, ali i dozvoliti djelatnicima u udaljenim poslovnim jedinicama, zbog boljeg poznavanje situacije na terenu, da sami definiraju uvjete prodaje. Ukoliko uvjete definirate iz centrale sistem na najbrži način ažurira uvjete prodaje (cjenike, marže, rabate) i na najudaljenijim geografskim područjima gdje se obavlja Vaše poslovanje.

Fleksibilnost u dogovorima uvjeta sa kupcima i dobavljačima.

U sustavu možete prema svakom različitom dobavljaču ili kupcu definirati njegove rabate ili marže i to generalno prema kupcu, prema svakoj grupi proizvoda svakog kupca ili prema svakom artiklu za svakog kupca.

Naručivanje proizvoda - ne dopustite stvaranje nepotrebnih zaliha.

Nekontrolirano i neodgovarajuće naručivanje proizvoda dovodi do nepotrebnog prekoračenja zaliha. Koeficijent obrtaja se smanjuje, troškovi se povećavaju, a zarada umanuje. Naručivanje na osnovi intuicije i mišljenja nikako ne može uzeti u obzir sve relevantne činjenice oko stvarno potrebnih količina roba na skladištu i policama. Dopustite da Vam sustav analizom tijeka ulaz- izlaz; analizom dnevne, tjedne i mjesečne potrošnje; analizom sezonskih utjecaja i analizom trendova predloži proizvode koje bi trebalo naručiti ovog trenutka, za tjedan dana, za mjesec dana ili cijelu sezonsku narudžbu. U rezultate uključite i svoju intuiciju te izradite brzo i kvalitetno Vašu narudžbu. Proslijedite je Vašim dobavljačima odmah – elektronskim putem. Nakon narudžbe kontrolirajte dobavu prema naručenom, kontrolirajte koji odjeli i koji ljudi što naručuju. Kontrolirajte koeficijente obrtaja pojedinog artikla i cijelog mjesta troška. Izvadite loše artikle, stavite u prodaju proizvode sa većim obrtajem. Smanjite nekontrolirane i nepotrebne narudžbe.

Pratite vašu točku pokrića i dobit.

Poslovni rezultat je razlika prihoda (učinka) kao pozitivne komponente na jednoj strani i rashoda troškova kao negativne komponente na drugoj strani. Među najznačajnije informacije dobivene praćenjem ponašanja fiksnih i varijabilnih troškova te prihoda od prodaje sa druge strane ubraja se utvrđivanje točke pokrića. Analizirajte Vaše poslovanje i utvrdite da li ste i koliko vašom količinom prodaje prešli točku pokrića nad troškovima.

Veliko smanjenje administratorskog vremena.

IPS Trgovinsko poslovanje obuhvaća područja i procese nabave, veleprodaje, maloprodaje, prodaje sastavljenih djelova - normativa, marketinga te financijskog poslovanja sa centralnom bazom podataka.

Većina knjiženja obavlja se automatski tako da se Vaši djelatnici u prodaji rasterećuju administrativnih poslova te im ostaje više vremena za posvetiti se kupcima. U maloprodaji i veleprodaji automatskim knjiženjima dobiva se i do 6 sati vremena tjedno koje djelatnici mogu iskoristiti za bolju brigu prema kupcima.

Saznajte što žele i traže vaši kupci analizom njihova ponašanja. CRM marketing - bolja briga prema kupcima uočavanjem njihovoh potreba. Povećava obujam prodaje i donosi nove kupce.

Za svako poduzeće bitno je da ono shvati potrebe svojih korisnika i kupaca tako da kupac dobije osjećaj da se poduzeće brine upravo za njega. Takav kupac će se vratiti i vjerojatno dovesti novog kupca. Da bi to bilo moguće potrebno je skupiti što više informacija o kupcu i njegovu ponašanju. To prikupljanje se obavlja na različite načine i na različitim mjestima, različitim metodama u različitom vremenu. CRM ima tada zadatak obraditi informacije i na veoma jednostavan način ih prikazati kako bi se primjenile u praksi.

Cilj CRM-a je zadržati postojeće kupce, pridobiti nove kupce, povećati prodaju ponudom artikala u pravo vrijeme na pravom mjestu određenim kupcima. Na taj način se ponuda uvijek prilagođava potrebama određene skupine kupaca što se odražava i na povećanoj dobiti.

U praksi to znači prikupljanje podataka i evidencija što kupac kupuje, kada kupuje, zašto kupuje, tko je prodavač itd. Zatim, koje su njegove primjedbe na proizvod, što bi želio imati bolje na proizvodu. Evidencija reklamacija kupaca, zadovoljavanje reklamacija i analiza prikupljenih podataka ovdje imaju veliku ulogu. Uz poznavanje i analizu ovakvih informacija možemo npr. potražiti proizvod sa drugačijim karakteristikama i svojstvima čija prodaja bi na tom prodajnom mjestu bila uspješnija, a kupci zadovoljniji. Krajnji cilj je posvetiti se upravo svakom kupcu posebno poznavajući njegove potrebe.


Sa našim software-skim proizvodom – ukoliko se odlučite za ovakvu poslovnu strategiju, Vam možemo osigurati prikupljanje i analizu mnoštva ovakvih informacija. Uz mnoštvo elemenata koji su već ugrađeni u software rado ćemo saslušati i vašu viziju te software prilagoditi Vašim dodatnim željama.

Ukoliko posjedujete velike baze podataka uz uslugu CRM-a u mogućnosti smo Vam izraditi BI skladište podataka za svrhu analiziranja povijesnih podataka te na osnovu njih donošenja odluka i pronalaženja mogućnosti za povećanje prodaje.

Reference

 • Tomark d.o.o. - Ljubljana

  Korisnik koristi preko 50-ak svojstava za ciljani marketing koje obrađuje naš software te i na taj način osigurava veoma uspješno, sigurno i kvalitetno poslovanje.

 • Adut-Internacional d.o.o. - Beograd

  Korisnik se bavi kataloškom prodajom proizvoda i knjiga te analizira potrebe, želje i ponašanje kupaca.

 • Mateja - Ludbreg

  Korisnik se veoma uspješno bavi prodajom tekstilnih proizvoda te ima nekoliko dislociranih poslovnih jedinica. Uvedbom novog software-a omogućena je bolja i brža analiza poslovnih kretanja kao i poboljšana ponuda proizvoda upravo prema potrebama i željama kupaca. Informatički dio doprinosi neprestanom i postupnom povećavanju obujma prodaje uzevši u obzir i sezonske efekte.

Za prezentaciju na mjestu reference nazovite : Klarić Damir – 098-267-067

Za obrtne radnje i trgovačka društva

IPS Trgovinsko poslovanje namjenjen je R1 obveznicima, a isto tako promjenom parametra dobiva sve funkcije potrebne za poslovanje obrtnih radnji, R2-obveznicima.

Funkcije IPS Trgovinsko poslovanje modularno prilagođavamo Vašim potrebama ukoliko imate poslovni plan ili vlastitu zamisao kako bi mogli novim podacima ili obradama poboljšati svoje poslovanje.

Neke od funkcija IPS Trgovinsko poslovanje su:

 • Definiranje proizvoljnog broja Poslovnih Jedinica i skladišta unutar njih,
 • evidentiranje zaliha proizvoljno prema nabavnim, veleprodajnim, maloprodajnim cijenama,
 • praćenje cijena različitih dobavljača istih artikala sa analitičkim ispisom kvalitete i pozdanosti dobavljača,
 • ubrzano definiranje uvjeta prodaje, cijena, popusta, rabata i dr. sa jednog mjesta sa mogućnošću definiranja uvjeta i na samoj lokaciji odvijanja prodaje,
 • ukoliko dobavljač daje otpremnicu i cijene u elektronskom obliku moguć je automatski import i preračun kalkulacije automatski,
 • unos i izrada ugovora sa partnerima ili dobavljačima kao baza ugovora sa brzim pretraživanjem,
 • izrada kalkulacija ručno ili automatski,
 • svi elementi za inozemno poslovanje (tečaj, valute, preračun valuta, strani nazivi artikala, devizne fakture),
 • ispis katalog artikala sa slikama prema uvjetima koje vi zadate (vrsta, grupa, cijena, skladište...),Djelatnicima u prodaji uz ostalo stoje na rasplaganju mogućnosti trenutnog ispisa tehničkih karakteristika proizvoda, ispisa slike proizvoda i svojstva proizvoda, ispisa cijelog kataloga sa opisima ili bez njih, sa željenim cijenama (maloprodajnim ili veleprodajnim) ili bez njih i ispisa dijela kataloga.
 • šifarnici,
 • samostalno prijavljivanje dokumenata i njihovih karakteristika,
 • ponude,
 • otpremnice,
 • meduskladišnice,
 • veleprodajni računi,
 • primke,
 • kalkulacije,
 • automatska knjiženja u financijsko,
 • definicija pravila knjiženja,
 • zabrana izdavanja otpremnica strankama koje duguju (automatski prekoračenjem iznosa ili odabirom),
 • mogućnost obračuna poštarine te evidentiranje paketa kao i povratnih informacija ručno ili elektronski automatski datotekom banke (oni koji šalju svoje artikle poštom ili dostavnim servisom),
 • blagajna sa mogućnošću različitih vrsta plaćanja (gotovina, ček, kreditne kartice, krediti, dug na blagajni, uplatnica , R1-R2 gotovinski račun, međuskladišnica),
 • evidencije kredita – na licu mjesta (blagajna), ugovori na plaćanje obročno, krediti plaćeni preko banke,
 • automatski ispisi podsjetnika ili opomena o neplaćenim kreditima,
 • ubrzane inventure (ispodgodišnje i godišnje, prijevremene),
 • evidentiranje kupaca prema vlastitim karticama ili evidentiranje bez kartica,
 • mogućnost slanja kataloga vašim kupcima iz baze,
 • analiza prodaje na bazi prodaje iz prethodnih razdoblja sa različitim zaključcima (sa podacima od početka njihovog prikupljanja),
 • mnoštvo prilagodivih ispisa,
 • grafički prikazi,
 • brza, sigurna, jednostavna te pouzdana metoda sinkronizacije (replikacije, spajanja) podataka centrale sa udaljenim jedinicama ili između udaljenih jedinica,
 • kompletno financijsko knjigovodstvo za trgovačka društva (dvojno knjigovodstvo) kao i opcionalno za knjigovodstvo obrtnih radnji,
 • korespodencija sa pretraživanjem dokumenata.
Pošalji upit
Pretraži poslovni software:

Search

Asus najavio tri nova mobitela

Prema dosadašnjim informacijama Asus bi ove godine na MWC 2018 sajam trebao donijeti barem tri nova mobitela – Zenfone 5, Zenfone 5 Lite te Zenfone 5 Max. Kako...

Otkriven novi bug unutar iOS-a

Appleov operativni sustav iOS ovih dana bilježi novi bug, dosta sličan bugovima iz prošlosti toga sustava, kao što je na primjer Effective Power bug iz 2015...

Qualcomm predstavio Snapdragon X24 i X50

Tvrtka Qualcomm predstavila je dva nova modema za mobilne uređaje Snapdragon X24 i Snapdragon X50. Predstavljeni Snapdragon X24 modem na papiru nudi brzine pri...

Exynos 9810 na Geekbenchu

Snapdragon je Qualcommov TOP SoC za 2018. godinu koji će se naći u brojnim TOP modelima ovogodišnjih mobitela. Nedugo potom kroz Geekbench je prošao i...

Samsung DeX Pad

Ove godine Samsungovi novi mobiteli iz serije Galaxy dobit će i novi dock – DeX Pad. Kao što je vidljivo iz priloženih fotografija (rendera), novi modeli...

Prvi čovjek Samsunga osumnjičen za utaju poreza

Lee Kun-hee, dugogodišnji "vladar" koncernom Samsung, posljednjih se godina muči s velikim zdravstvenim problemima. Još 2014. doživio je težak infarkt te je od...

Apple postao najveći proizvođač satova

Prema podacima tvrtke IDC i drugih tvrtki, četvrti kvartal prošle godine bio je najuspješniji kvartal za Apple Watch seriju pametnih satova od njihova prvog...

Kodek H.266 u izradi i stiže 2020. godine

Na seminaru kojeg je u Londonu organizirala tvrtka ATEME koja se specijalizirala za tehnologije namijenjene kompresiji video sadržaja predstavljen je budući...

Android Oreo konačno prešao 1%

Početak je još jednog mjeseca, veljače, a to znači kako je Google objavio i nove informacije vezano uz zastupljenost pojedinih inačica Androida. Na dan 5...

Arctic je predstavio novi CPU hladnjak

Arctic je predstavio novi CPU hladnjak iz svoje Freezer 33 serije. Riječ je o modelu eSport ONE koji se uz dobro hlađenje odlikuje i tihim radom te...

Naši partneri

arnet digital logo lektire.hr logo pr mreža logo poslovnjak.net logo savjetnica logo specijalist logo